vineri, 12 septembrie 2014

Festivalul Internaţional de Jazz "Johny Raducanu"- ediţia a II - a

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila anunţă lansarea procedurii de achiziţie prin cerere de ofertă - studiu de piaţă pentru serviciul de realizare a Trofeului Festivalului Internaţional de Jazz "Johny Raducanu"

Consiliul Judeţean Brăila, prin Centrul de Creaţie va organiza între 10 şi 12 octombrie cea de a doua ediție a Festivalului Internațional de Jazz Johnny Raducanu.
 
"Festivalul este organizat ca un omagiu adus lui Johnny Raducanu, cetățean ilustrul al Brăilei, care caută să perpetueze munca sa și personalitate artistică distinctă. Marea sa iubire pentru oraşul natal, Brăila, depășită doar de dragostea pentru muzică şi sprijinul constant oferit pentru tinerii creatori sau interpreți de jazz va fi celebrată anual în acest fel", se spune într-un comunicat de presă.
 
Festivalul este împărțit în două secțiuni: concurs și recitaluri susținute de mari artiști de jazz.
Festivalul - concurs este un eveniment anual organizat de Consiliul Judeţean Brăila - Centrul de Creaţie şi are ca scop descoperirea şi promovarea de noi talente interpretative. Pe durata întregului festivalului vor avea loc recitaluri de jazz, o ocazie pentru tinerii concurenți și publicul să vină împreună cu interpreți cunoscuți de muzică jazz, pentru a satisface producătorii muzicale și, de asemenea, un târg de muzică și carte, unde vor participa la album versiuni.

Juriul concursului va fi format din specialiști în domeniu, desemnați de către organizatorul din România și din străinătate şi va avea 3 Criterii de evaluare:
I - vocabular Jazz și improvizație
II. Rhythm și ritmul
III Aranjament muzical 
Premii
  • Johnny Raducanu Trophy - 5000 euro
  • Cel mai bun interpret instrumental - 2500 euro
  • Cel mai bun vocalist - 2500 euro
  • Cel mai bun band - 3000 euro
  • Premiul pentru cel mai promițător tânăr artist - 2500 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu