vineri, 24 mai 2013

În weekend, la Brăila se joacă «Contraste» - spectacol cu două premii europene

Piesa a fost apreciată şi la New York, după cum titrează Obiectiv de Brăila

O reprezentaţie a spectacolului "Contraste" va fi jucată sâmbătă, de la ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului "Maria Filoti".Vor juca Dana Cavaleru şi Richard Bovnoczki.

Este o poveste de dragoste ce are are la bază textul lui Eugen Ionesco, "Cântăreaţa cheală". Prin intermediul dansului şi pantomimei, cei doi actori reuşesc să transmită cu dragoste şi umor contrastele dintre trăirile femeii şi bărbatului în cuplu, să contureze o lume mereu schimbătoare. Jocul lor, a apreciat critica de specialitate, este o combinaţie între Charlie Chaplin şi Buster Keaton.

Spectacolul a primit deja două premii europene, Premiul special al juriului la Festivalul Faces without masks din Skopje, Macedonia, şi Premiul publicului la Solo Mime Festival în Belgrad, Serbia, amândouă în 2009.

Richard Bovnoczki şi Dana Cavaleru sunt doi dintre cei mai bine antrenaţi tineri actori în acest gen de limbaj comportamental care combină pantomima, cu dansul şi cu teatrul, limbaj creat de cunoscutul actor Dan Puric, cu care cei doi actori au lucrat ani de zile în trupa Passepartout D.P.

Spectacolul a fost prezent şi la cea de-a şaisprezecea ediţie a The New York International Fringe Festival, cele şase reprezentaţii fiind foarte bine primite de public şi de presă. Spectacolul independent este prezentat de Teatrul Arca/La Scena din Bucureşti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu