marți, 21 mai 2013

Podul peste Dunărea maritimă a primit garanţii guvernamentale

După ce s-au asociat în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Brăila- Galaţi- Tulcea "Dunărea de Jos", luni, autorităţile locale şi judeţene din cele trei judeţe au avut o întâlnire oficială cu prim-ministrul Victor Ponta, prilej cu care au prezentat patru proiecte mari de interes major pentru întreaga regiune. Podul peste Dunăre a obţinut garanţii guvernamentale.
Aurel Simionescu 
primar Brăila
"Discuţia a decurs bine, am prezentat mai multe proiecte mari de interes pentru întreaga zonă. Podul peste Dunăre a obţinut garanţii guvernamentale. Am vorbit despre dezvoltarea turismului în Insula Mică a Brăilei, dar şi despre o posibilă lege a Deltei Dunării, precum şi despre drumul expres Galaţi- Brăila- Drajna, pentru a ne lega astfel de autostradă", a declarat Aurel Simionescu, primarul Brăilei.

Dată fiind proximitatea dintre Brăila şi Galaţi (17 km), podul s-ar face în zona digului dintre cele două municipii, iar pe aici ar merge, anual, spre mare şi spre deltă, peste un milion de turişti, atât din Republica Moldova, cât şi din Moldova, Muntenia, Hargita, Covasna.

De asemenea, drumul expres Galaţi - Brăila - Drajna ar face legătura cu autostrada, ceea ce înseamnă, din nou, un aflux mare de turişti.

Un alt proiect de interes major este acela ce vizează dezvoltarea porturilor din
Alexandru Dănăilă,
viceprimar mun. Brăila
zona Dunării maritime, astfel încât să se reia circulaţia pe fluviu, de la Galaţi până la Sulina, atât pentru pasageri, cât şi pentru barje de marfă

"Asocierea celor trei judeţe va duce la o dezvoltare rapidă a comunităţilor, la accesarea mai multor proiecte comune. Vorbim chiar şi despre un Aeroport la Vădeni, despre un spital regional în zona digului, dar şi despre o infrastructură solidă în zonă", a mai susţinut şi Alexandru Dănăilă, viceprimarul municipiului Brăila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu