marți, 7 mai 2013

Judeţul Brăila va avea un sistem de management integrat al deşeurilor

Proiectul va cuprinde construcţia unei staţii de sortare cu o capacitate de 30.000 tone/an şi a unei staţii MBT cu o capacitate de 26.000 tone/an, amplasament care va fi construit în comuna Vădeni pe o suprafaţă de 25.000 mp, lângă depozitul de la Muchea.

Se mai are în vedere construcţia unui depozit nou de deşeuri, compus din trei celule, a unei staţii de sortare situate pe amplasamentul oraşului Ianca şi a unei staţii de transfer în oraşul Însurăţei.
De asemenea, se va închide depozitul de deşeuri din oraşul Ianca şi se vor achiziţiona echipamente de colectare pentru toate localităţile din judeţul Brăila.

 Potrivit documentelor aprobate de consilierii brăileni în ultima şedinţă de consiliu, acest proiect va fi finanţat de către Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul POS Mediu - Axa prioritară 2, Domeniul Major de Intervenţie 1 şi va fi cofinanţat de la bugetul de stat şi local.

Valoarea proiectului este de peste 27 milioane de euro, iar contribuţia judeţului va fi de aproximativ 3,3 milioane euro. Cota parte din suma pe care o va suporta municipiul Brăila la cofinanţarea proiectului este de 1.695.920 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu